Chętnie Cię wysłuchamy!
Skontaktuj się.
Od chipsów, które uwielbiamy, po soki, które serwujemy – wszystkie produkty są zapakowane w przyciągające wzrok opakowania. Rynek opakowań spożywczych to wielomiliardowy przemysł, rozwijający się w stabilnym tempie.
Wśród tego należy być ostrożnym wobec wpływu, jaki ma to na nasze środowisko.
Opakowania żywności niskiej jakości
bezpośrednio i pośrednio przyczynia się do wielu skutków ubocznych. Musimy zająć się tymi problemami jako społeczność, próbując chronić nasze środowisko.
Wzrost w opakowaniach żywnościowych
W czasach starożytnych jedzenie było zbierane/łowione i spożywane natychmiast. Te, które przechowywano na późniejsze spożycie, to te, które miały naturalną zdolność do przetrwania. Styl życia związany ze spożywaniem żywności zmienił się drastycznie na przestrzeni lat. Kraje zaczęły odkrywać i wysyłać produkty spożywcze specyficzne dla danego regionu. Wkrótce pojawiły się rynki i supermarkety.
Wraz z nowym globalnym popytem pojawiła się potrzeba opakowania żywności , aby sprostać presji, większość zwróciła się ku opcjom, które obiecywały być szybkie i ekonomiczne.
Tradycyjne opakowania żywności
Firmy na całym świecie próbowały wielu opcji opakowań, takich jak papier i szkło, ale ostatecznie zdecydowały się na wszechstronne opakowania z tworzyw sztucznych.
Jego szerokie zastosowanie spowodowało, że miliony ton opakowań znalazły się w obiegu, jednak niestety negatywne skutki zostały zignorowane. Te opakowania, choć tanie, miały niewielką lub żadną możliwość recyklingu. Tony nieużytecznych opakowań na wysypiskach stały się poważnym problemem, ponieważ oprócz fizycznej akumulacji, uwalniały szkodliwe substancje do gleby i wody w pobliżu, zanieczyszczając je i wchodząc do sieci pokarmowej.
Zrównoważone opakowania żywności
Bardzo potrzebne rozwiązanie tych problemów pojawiło się w formie
Zrównoważone opakowania do żywności
. Wykonane z podłoży o wartości recyklingowej, te opcje opakowań spożywczych uwzględniają negatywne skutki tradycyjnych alternatyw opakowaniowych.
Oferowało zupełnie nowy sposób pakowania żywności, jednocześnie rozwiązując problemy środowiskowe. Skupiono się na poprawie trwałości produktów, umożliwiając im dłuższe pozostawanie na półkach sklepów, aby mogły zostać wybrane. Po użyciu konsumenci mogą oddać je do stacji recyklingu, poddając to opakowanie procesom, które sprawiają, że staje się ponownie użyteczne.
Cosmo Films - pionier w zrównoważonym pakowaniu żywności
Cosmo Films jest jedną z marek, które przewidziały tę zmianę w kierunku zrównoważonego rozwoju i poświęciły lata na badania i rozwój, aby stworzyć swoją gamę folii.
zrównoważone folie opakowaniowe
. Oferujemy
Folie do druku i saszetek
Te współwytłaczane folie oferują doskonałą wydajność druku i mogą być stosowane zarówno jako monowarstwa, jak i jako laminat na maszynach pakujących typu HFFS (poziome formowanie, napełnianie i zgrzewanie) oraz VFFS (pionowe formowanie, napełnianie i zgrzewanie). Dostępne są w szerokiej gamie wariantów, w tym matowych i metalizowanych.
Nasze folie do druku i saszetek mogą być używane do pakowania produktów piekarniczych i przekąsek.
Te folie na bazie BOPP są trwałe i charakteryzują się kluczowymi cechami, takimi jak szeroki zakres zgrzewania, niski próg zgrzewania, dobra bariera aromatyczna oraz doskonała bariera tlenowa. Folie barierowe rozwiązują dwa złożone problemy, o których mówiliśmy wcześniej:
• Zmniejsza marnowanie żywności poprzez wydłużenie okresu przydatności do spożycia zapakowanych produktów spożywczych
• Zmniejsza zużycie opakowań poprzez racjonalizację laminatów i otwiera drogę do recyklingu opakowań po użyciu
Biorąc pod uwagę ilość odpadów nierecyklingowalnych wypełniających wysypiska na całym świecie, naszym zadaniem jest poszukiwanie rozwiązań, które nie tylko spełniają potrzeby marek FMCG i konsumentów, ale także naszego środowiska.
Skontaktuj się z nami Aby dowiedzieć się więcej o naszych ekologicznych foliach do elastycznych opakowań.
Wyróżniony post
Chętnie Cię wysłuchamy!
Skontaktuj się.